понеділок, 12 листопада 2007 р.

Конкурс есе «Толерантність – це...»

Ви неодноразово  чули це слово з екранів телебачення, зустрічали в ЗМІ, можливо, вживали самі. Толерантність... Тлумачні словники  описують це поняття, як повагу, сприйняття та розуміння багатого розмаїття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Насправді, толерантність, як філософська категорія, має набагато більш широкий зміст. Це активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини, і саме це формулювання  зафіксоване в Декларації принципів толерантності ООН 1995 року.

Суспільство, що сповідує принципи здорової толерантності, не втрачаючи основних загальнолюдських моральних орієнтирів – це гарантія розвитку прогресивної гуманістичної країни. Поставимо риторичне питання: чи ми хотіли б жити в такій країні? А, можливо, ми вже в ній живемо? Без вашої участі в обговоренні цієї теми відповісти на це запитання неможливо.

Найкращі твори переможців будуть видані окремою книжкою і розповсюджені в провідних навчальних закладах країни, посольствах інших держав, міжнародних організаціях тощо.

Умови конкурсу

Взяти участь у конкурсі зможе кожен, незалежно від статі, віку,  громадянства чи національності.  Твори українською, російською або англійською мовою надсилайте, будь ласка, електронною поштою на адресу essaytolerance@ukr.net  прикріпленим файлом у форматі doc або pdf.  Останній день подачі конкурсних творів – 15 листопада 2007 року. Формат есе передбачає стислість викладення думки (не більше 4 друкованих сторінок формату А4), образність метафор та оригінальність літературного стилю. Анонімні твори не розглядаються, тому кожному учаснику необхідно зазначити в листі свої ім'я та прізвище, контактний телефон  та адресу проживання. 

До складу журі увійдуть гідні представники сучасної української культури, журналістики, лідери міжнародних організацій, що пропагують толерантність, як соціальну цінність.

Джерело: http://www.molodakrayina.org.ua/

--
(c) www.StudNews.in.ua

Немає коментарів: